Membantu Anmeldelse

membantu med slyngevugge stativ og motor

Anmeldelse af Slyngevuggen fra Membantu

Søvn er utroligt vigtigt for spædbørn. Søvnen skal give børnene overskud til at udvikle sig, bearbejde de mange sanseindtryk de har fået, bekæmpe potentielle infektioner og opspare ny energi kan bruges på bl.a. læring og at udforske den nye verde. 

Har du et barn der bare sover helt fantastisk så snart han/hun bliver puttet? – dejligt! – så har du nok ikke brug for en slyngevugge. Har du derimod som os andre et barn der ikke gider at sove til middag, døjer med kolik, eller bare ikke gider at falde til ro? Så vil en slyngevugge med stor sandsynlighed kunne gøre en kæmpe forskel for dig. På denne side kan du finde en anmeldelse af slyngevuggen fra Membantu.

Hvem producerer/forhandler Membantu Slyngevuggen?

Selskabet bag Membantu Slyngevuggen er det danske selskab MEMBANTU ApS, drevet af to mødre – Stephanie og Eva – som blev inspireret efter deres egen graviditet til at markedsføre dette produkt i Danmark. Deres produkt er fremstillet i 100% økologisk, blød bomuld – både selve slyngevuggen, madras og det medfølgende lagen/betræk. Lige i øjeblikket er det kun Membantu selv som sælger disse slyngevugger, og alt deres tilbehør (det bør i tjekke ud!) fra deres hjemmeside. Du kan besøge Membantu.dk via linket her.

Hvilke positive egenskaber har en Slyngevugge fra Membantu?

Der er mange positive ting at sige om en Slyngevugge fra Membantu. Vi vil her prøve at liste alt hvad vi kan finde, huske og har hørt om Membantu op, så du får alle argumenterne serveret. Noget af det der skiller Membantu ud er bl.a. at de tilbyder at man kan leje en vuggemotor, samt de har som de eneste på markedet (endnu) en baldakin. En baldakin er et stykke stof som kan hænges for slyngevuggen, der lukker af som var det en lille hyggelig hule. Vi har nedenunder samlet alle de bedste ting vi har kunne finde ved en Slyngevugge fra Membantu:

 • Det er vigtigt for barnet at få en god søvn, så der er overskud til dagens strabadser – med en slyngevugge bliver søvnen længere og dybere. 
 • Er din baby desværre ramt af kolik, silent refleks, overstimulering, overtræthed eller er det særligt sensitivt? Så kan en slyngevugge hjælpe.  
 • En slyngevugge fra Membantu understøtter dit barns rygsøjle.
 • Et godt alternativ til at gå og vugge baby – giv din lænd og arme lidt ro og hvile.
 • Hvis du tilkøber en vuggemotor vil du få en fuldt automatisk slyngevugge, som kan give dig to hænder fri til at lave præcis det du vil – om det er dagens gøremål, eller lidt afslapning du har brug for, så er det her måden at få det på.   
 • Også mulighed for at leje en vuggemotor. Det koster 250,- DKK pr. måned, og der skal ligges et 1,500 DKK sign-up fee (depositum).
 • Eneste på markedet med en baldakin. En baldakin er et stykke stof, som kan lukke af for vuggen og afskærme for sanseindtryk og samtidig fungere som net mod insekter. 
 • Du kan prøve vuggemotoren fra Membantu i 14 dage, og få pengene retur hvis du ikke er tilfreds.
 • Umiddelbart (uden at have mulighed for at teste det) fremstår Membantus Vuggemotor som en af de mere støjsvage på markedet. 

Hvilke negative ting kan siges om en Membantu Slyngevugge?

Kan et fantastisk produkt som en Slyngevugge fra Membantu have nogle negative sider?Er den ligeså god som den virker til, eller er der noget der gemmer sig under overfladen? Vi har selvfølgelig forhørt os blandt venner og bekendte som har en Membantu, og dykket dybt ned i hvad folk skriver på internettet. Spoiler alert: Der er ikke meget at klage over!

 • Vi har læst os til på nettet, at nogen forældre hævder deres barn har fået en form for vugge afhængighed. At de ikke kan få deres barn til at sove uden at det bliver vugget – og dette er selvfølgeligt ikke bestemt på Membantu, men gælder alle slyngevugger. Især slyngevugger med motor – men det er ikke noget vi har oplevet, hverken personligt eller blandt vores venner og bekendte. Tværtimod ophører interessen for vuggen typisk inden 1-års alderen, da de bliver mere opmærksomme på deres omgivelser, og slyngevuggen bliver for kedelig. 
 • Du kan hverken vaske din madras eller slyngevugge fra Membantu i en vaskemaskine. Den skal vaskes ved max 30 grader i hånden – hvilket selvfølgelig ikke er et kæmpe problem, men godt kan være lidt irriterende (:o))
 • Sikkerhedsstyrelsen har lavet en kampagne vedr. børn som har fået metalsplinter i øjnene ved brug af sansegynger, slyngevugger og fuglereder. Der skulle dog udelukkende være tale om ophæng med uegnede kroge – og at metalsplinterne altså opstår når metal gnider mod metal i de uegnede krogene den er hængt op med. ifølge vores research var der ikke registreret nogen tilfælde som følge af Membantus produkter, dog har Membantus udviklet en plastikbeskytter der kan monteres på krogene, bare for at være helt sikre.

  Du kan læse mere om det fra sikkerhedsstyrelsen på følgende link: https://www.sik.dk/metalsplinter

 

Montering af slyngevuggen

Slyngevuggen kan monteres på flere måder. 

Den kan monteres med en krog i loftet, med karmbeslag eller i et stativ. Uanset hvordan du vælger at montere slyngevuggen, bør du placere den et sted hvor det ikke trækker, med mindst 1 meters afstand til nærmeste væg, møbel eller lignende.

Følg link nedenfor for at komme til Membantu’s brugervejledning: https://www.slyngevugge-guiden.dk/membantu-brugervejledning

Mål og specifikationer på en Membantu cozy cradle Slyngevugge:
 • Liggemål: 90 cm
 • Vægt for slyngevugge samt fjeder: 2,7 kg
 • Bæreevnen er fra nyfødt til 15 kg
 • Slyngevuggen er lavet af 100% økologisk blødt bomuld
 • Madrassen har et naturligt fyld af 100% uld
 • Baldakin medfølger som også fungerer som myggenet
 • Tværpinden er lavet af birketræ
Mål og specifikationer for Membantu’s Tvillingevugge:
 • Liggemål: 90 cm
 • Bæreevnen er fra nyfødt til 15 kg
 • Slyngevuggen er lavet af 100% økologisk blødt bomuld
 • Madrassens fyld er af 100% Uld
 • Tværpinden er lavet af egetræ

Tilbehør til Membantu cozy cradle slyngevugge

Karmbeslag til slyngevugge

Med et Membantu karmbeslag, kan slyngevuggen hænges i en dørkarm.

Karmbeslaget har en bæreevne på 15 kg. Bruges karmbeslaget sammen med en newborn fjeder (baby på max 6 kg), kræver det mindst 225 cm fra toppen af dørkarmen til gulv, grundet længden på fjederen.

Monteringskrav:

• Dørkarmen du hænger karmbeslaget på, må højst være 25 cm bred
• Karmbeslaget skal hæftes sikkert på begge sider af væggen
• Der må ikke være trukket el-ledninger ovenpå karmen

Slyngevugge Stativ

Membantu’s slyngevugge stativ er nemt at samle og er designet og produceret i Danmark. Deres slyngevugge stativ findes i øjeblikket kun i White, men har været i 3 forskellige farver (det kan være logistiske udfordringer?).

Mål og specifikationer:

 • Mål samlet: Højde 218 cm, Diameter 118 cm
 • Vægt 8 kg
 • Max bæreevne 15 kg
 • Materiale: pulverlakeret stål/aluminium

Slyngevugge motor

Med en slyngevugge motor får du et fantastisk stykke udstyr, som er helt uundværligt hvis dit barn meget gerne vil vugges. Det kan være en stor aflastning for én, da det hurtigt bliver til mange timer om dagen hvor man sidder og bevæger slyngevuggen op og ned. Med en slyngevugge motor bliver opgaven klaret til perfektion,  du kan bruge tiden på andre gøremål mens baby drømmer sødt.

Membantu’s slyngevugge motor er testet på over 4000 babyer og har høstet gode anmeldelser.

Mål og specifikationer:

 • Membantu’s slyngevugge motor er CE-mærket
 • Sikkerhedstestet hos et dansk testcenter
 • Længde: 16,5 cm Bredde: 9 cm Dybde: 11.5 cm 
 • Vuggemotoren vejer 2,5 kg
 • Kan indstilles til at vugge i hhv.: 1 time/2 timer/ubegrænset
 • Det er muligt at justere hastighed i 5 trin efter baby’s behov
 • Trækkapacitet op til 15 kg
 • Ledningen til strømforsyning er 3 meter lang

Spørgsmål og Svar om Membantu Slyngevuggen

Membantu Slyngevugge Anmeldelser – hvor er de bedste?
Vi mener selv, at du har fundet vej ind til den bedste slyngevugge anmeldelse af Membantu. Vi er upartisk, og mener vi er kommet godt omkring alle emnerne. Hvis du har læst hele anmeldelsen, og stadig sidder tilbage med spørgsmål skal du være velkommen til at sende os en mail via kontaktformularen her på siden, og så vil vi gøre vores bedste vi kan for at besvare alle dine spørgsmål om den anmelderroste Membantu Slyngevugge.
 
Membantu Slyngevugge Motor – Hvad er det og hvad koster den?
Membantu Slyngevugge Motor er en motor i et meget intuitivt design, som monteres lige under jeres slyngevugge stativ, loftophæng eller karmbeslag – og herefter monteres slyngevugge fjederen i selve motoren, hvorefter slyngevuggen sættes på fjederen. Slyngevugge motoren har en snor som trækker slyngevuggen op i en konstant bevægelse og timing, så det sammen med fjederen giver rolige, gentagende vug der får din baby til at slappe af og falde i en dyb søvn. Membantus slyngevugge motor koster i øjeblikket 1.499DKK. Alternativet til en slyngevugge motor er, at man med håndkraft trykker slyngevuggen op og ned konstant. Derudover kan du i periode med andensorterings slyngevugge motorer købe en fuldt funktionel slyngevuggemotor med ubetydelige kosmetiske fejl – alternativt kan man hos Membantu også leje en slyngevugge motor.
 

Membantu Slyngevugge Stativ – Hvad koster sådan et, og hvad er alternativet?
Membantu Slyngevugge Stativ er et trebenet stativ, hvor man kan montere slyngevuggen motor, slyngevugge fjeder og slyngevugge i en krog i midten. Membantus Slyngevugge Stativ koster i øjeblikket 1.999DKK, og er kun tilgængeligt i White. Tidligere har der været 3 forskellige slyngevugge stativer fra Membantu, så det kan være det kommer igen.

Vi har lavet et indlæg her på siden, hvor vi har prøvet at oplyse om alt du skal vide før du køber dit kommende slyngevugge stativ – du kan finde artiklen her: Slyngevugge Stativ – hvilket passer til jer?

Membantu Slyngevuggemotor og Slyngevuggestativ – Hvad koster de, og er det nødvendigt?
Slyngevugge Motor og Slyngevugge Stativ fra Membantu er en fantastisk anskaffelse, da du har et setup du kan flytte rundt som du vil, og som vil hjælpe dit barn med at falde i søvn. Vi kan kun anbefale en Slyngevugge Motor og et Slyngevugge Stativ, og Membantu har en pakkeløsning hvor man kan få Slyngevugge + Slyngevugge Stativ + Slyngevugge motor til en samlet pris på 4.399DKK. En besparelse på knap 500DKK ifht. at købe Slyngevugge, Slyngevugge Motor og Slyngevugge Stativ separat. 

 
Hvor længe kan man bruge en Membantu Slyngevugge?
Som udgangspunkt afhænger det af din Slyngevugge Fjeder, og hvad dit Slyngevugge Stativ er godkendt til. Membantu har to fjedre til slyngevugge – en Newborn Slyngevugge Fjeder der er godkendt til 6kg, samt en slyngevugge fjeder op til 15kg. Dog er deres slyngevugge stativ godkendt op til 30kg, men typisk stopper de fleste dog med at bruge en slyngevugge, når barnet kan kravle ud af den, som normalt er omkring 9 måneder +/-.

På kort sigt (hvis vi snakker hvor længe barnet må sove i den om dagen), så er der ikke noget max. Hvis de vil sove så bør i lade dem sove, og det er uanset om det er i en slyngevugge eller i en seng. På den front adskiller slyngevuggen sig ikke fra f.eks. deres tremmeseng. De tager ikke skade af at ligge 4 timer i en slyngevugge.
 
Billig Membantu Slyngevugge – Hvor kan man købe en billig Membantu Slyngevugge?
En Membantu Slyngevugge kan godt være en relativt dyr anskaffelse, i en tid hvor der skal gøres rigtigt mange nye investeringer. Det er dyrt at blive forældre, vi forstår det! Men en slyngevugge mener vi, burde være højere prioriteret end en barnevogn. Det er virkeligt en game changer og en life saver! Derfor ikke sagt, at man ikke kan købe brugt. Hvis man er til det, så er der mange penge at spare – vi anbefaler Reshopper, DBA og GulOgGratis til at finde en billig Membantu Slyngevugge.

Alternativt kan man vente (hvis man er tæt på) til f.eks. Black Friday eller Cyber Monday, hvor der garanteret vil være nogle procenter at spare på en ny slyngevugge inklusiv tilbehør.

Membantu Slyngevugge Afstiver – Hvad hjælper en Membantu afstivermadras?
Slyngevugge Afstiver fra Membantu er en god erhvervelse, hvis du har intention om at bruge slyngevuggen længere end 3 måneder. Det er nemlig anbefalet at man bruger en slyngevugge afstiver når baby selv kan holde hovedet, og derudover giver en slyngevugge afstiver også mere plads i slyngevuggen, og dermed bedrer bevægelsesmulighederne.

Membantu Slyngevugge Farlig – eller er den?
Vores ærligste opfattelse er nej. Det farligste ved en slyngevugge fra Membantu er vel i vores bedste optik når barnet nærmer sig de 9 måneder, og potentielt kan kravle ud af slyngevuggen. Det er meget forskellige fra barn til barn, hvornår de kan kravle ud af en slyngevugge. Men der er naturligvis risiko for fald, og at slå sig – så vær opmærksom på det, når i rammer de måneder. Vi har skrevet en artikel her på siden om hvad forskningen siger om slyngevugger, og om de er farlige. Læs den her.

Membantu Slyngevugge Afhængig – Kan man vænne barnet af med en Membantu Slyngevugge?
Vi har hørt det ofte – men vi mener, at problemet er at barnet bliver for “vant” til en slyngevugge. Det er dé omgivelser barnet kender, og er trygge ved – hvis man bruger en slyngevugge som et værktøj, en tilføjelse, et redskab til de svære dage – så barnet stadig får lov at putte i en tremmeseng o.lign. og dermed er kendt og tryg med både slyngevugge og tremmeseng, så bør det ikke blive et problem. Det har virket rigtigt godt for os – vi har kun brugt slyngevuggen på de dage, hvor der virkeligt er brug for den, eller som hjælp til at falde ind i søvnen.

Membantu Slyngevugge i hvor mange timer – hvor længe må baby sove i en Membantu Slyngevugge?
Som udgangspunkt er der ikke noget max antal timer dit barn må ligge i en slyngevugge. De fleste brands slyngevugge motor kan indstilles til 3 timer som max, men de må gerne sove 4 eller 5, hvis de kan det – men det er de færreste baby’er som sover uforstyrret i 4-5 timer.
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *