Moonboon Anmeldelse

Moonboon slyngevugge i stativ med vuggemotor

Anmeldelse af Slyngevuggen fra Moonboon

Spædbørn skal have meget søvn for at udvikles, vokse, bearbejde sanseindtryk, forebygge sygdomme (som infektioner), oparbejde energi og overskud til ny læring og meget mere – ingen tvivl om, at søvn er vigtigt. Spædbørn skal typisk sove mellem 15 og 20 timer i døgnet, mens et barn på 9 måneder typisk skal sove 12 til 15 timer i døgnet. Har du et barn som bare sover derud af i sin tremmeseng, babynest eller hvad end du bruger – fantastisk – så har du nok ikke brug for en slyngevugge. Har du derimod et barn som de fleste af os andre, som ikke gider at sove til middag, døjer med kolik, eller vågner skrigende om natten efter 20 minutter – så vil en slyngevugge være guld værd. På denne side kan du finde vores anmeldelse af slyngevuggen fra Moonboon. 

Hvem producerer/forhandler Moonboon Slyngevuggen?

Selskabet bag Moonboon Slyngevuggen er danske Moonboon International ApS. Slyngevuggen er både tegnet, udviklet og produceret i Danmark. I forhold til produktionen af slyngevuggen er Moonboon GOTS-certificeret, hvilket vil sige at produkterne produceres under ansvarlige forhold hvor der er øje for bæredygtighed – både socialt og miljømæssigt. Moonboon slyngevugger sælges på BabySam og på Moonboon ’s egen hjemmeside. Husk hvis der opstår problemer med produktet, er det den forhandler du har købt produktet hos der står til ansvar – så hvis du køber en Moonboon slyngevugge på BabySams hjemmeside, så skal du også henvende dig til BabySam vedr. fejl og mangler på produktet.

Hvilke positive egenskaber har en Slyngevugge fra Moonboon?

De mest synlige positive egenskaber ved en Moonboon slyngevugger kommer som resultat af én af to ting: den hjælper dit lille vidunder med at få en god dyb søvn, og den aflaster dine trætte arme og skuldre fra at løfte rundt og vugge din baby. Men der er faktisk mange flere positive egenskaber, som måske ligger lidt i relation til de to tidligere nævnte egenskaber:

 • Din baby får en dybere og længere søvn. Det er vigtigt for barnet, at få en god søvn – den skal danne fundamentet for kroppens udvikling og dagens læring.
 • Har du en baby som desværre er ramt af kolik eller silent refluks, så er der håb forude. Vi har selv både læst og hørt fra forældre, hvor netop en Slyngevugge fra Moonboon hjalp på disse. Har din baby silent refluks er det vigtigt, at barnet ligger højt med hovedet i vuggen (så tyngdekræften hjælper mavesyren væk fra spiserøret).
 • En slyngevugge fra Moonboon understøtter dit barns rygsøjle og udvikling. Madrassen i deres slyngevugge er lavet af Kapok, hvilket er et godt og naturligt materiale, som understøtter barnets pasform.
 • Kapok som er materialet madrassen i en Moonboon Slyngevugge består af, består af plantefibre fra Kapoktræet – disse fibre er allergivenlige, temperaturregulerende efter omgivelserne (så din baby hverken vil svede eller fryse), det er åndbart og sidst men ikke mindst besidder kapokfibre antibakterielle egenskaber fra naturen, så husstøvmider og andet skidt ikke kan overleve i Slyngevuggen fra Moonboon.
 • Hvis du tilkøber en motor vil du få en fuldt automatisk slyngevugge, hvilket giver dig fuldstændig frihed til at gøre hvad det passer dig – få styr på ting i hjemmet, eller få slappet lidt af.
 • Har du som mange andre spædbørns forældre erhververet dig lidt ondt i lænden, eller en begyndende seneskede hindebetændelse i håndleddet, så vil en Slyngevugge fra Moonboon kunne give lidt ro og hvile til din krop, som bedre kan restituere.
 • Moonboon giver søvngaranti og en 30 dages prøveperiode på deres slyngevugge.

Hvilke negative ting kan siges om en Moonboon Slyngevugge?

Næsten alle gode produkter har en bagside af medaljen. Vi skal dog være helt ærlige og indrømme, at vi har svært ved at finde den bagside af Moonboons slyngevugge. Vi har derfor forholdt os kritisk til produktet, spurgt i vores netværk, og gået på nettet for at undersøge hvad andre forældre siger, og kommet frem til af negative ting:

 • Nogen forældre påstår at deres barn har opnået en form for vugge afhængighed. Det er benævnt få steder på internettet, men ikke noget vi ellers har hørt om. Vi har kendskab til mange i vores netværk som har en slyngevugge (og vi har også selv en), og der er dette fænomen endnu ikke blevet et emne. Vi har oplevet, at barnet selv mister interessen for at ligge i slyngevuggen ved 9-15 måneders alderen – inden barnet bliver for stort til vuggen – men vi har selvfølgelig fuld respekt for at andre kan have en anden oplevelse, og det vil vi gerne dele med jer.
 • Du kan ikke vaske din slyngevugge fra Moonboon i en vaskemaskine – selve slyngevuggen skal vaskes i hånden, mens den vandafvisende kapok madras ikke må vaskes men bare skal hænges til udluftning udenfor (se vaskeanvisninger længere nede).
 • Sikkerhedsstyrelsen har lavet en kampagne vedr. børn har fået metalsplinter i øjnene ved brug af sansegynger, slyngevugger og fuglereder. Der skulle dog være udelukkende være tale om ophæng med uegnede kroge – og at metalsplinterne altså opstår når metal gnider mod metal i de uegnede krogene den er hængt op med. Der er ikke registreret nogen tilfælde af børn der har fået skader i øjnene som følge af Moonboons produkter, dog har Moonboon udviklet en plastikbeskytter der kan monteres på krogene, bare for at være helt sikre.

  Du kan læse mere om det fra sikkerhedsstyrelsen på følgende link: https://www.sik.dk/metalsplinter

Montering af slyngevuggen

Slyngevuggen kan monteres på flere måder. Den kan monteres med en krog i loftet, med karmbeslag eller i et stativ. Uanset hvordan du vælger at montere slyngevuggen, bør du placere den et sted hvor det ikke trækker, med mindst 1 meters afstand til nærmeste væg, møbel eller lignende.

Følg link for at komme til Moonboon’s brugervejledning:
https://www.slyngevugge-guiden.dk/moonboon-brugervejledning

Mål og specifikationer på en Moonboon Slyngevugge:
 • Slyngevuggens liggemål er 90×35 cm
 • Vægt for slyngevugge og fjeder er 1 kg
 • Bæreevnen spænder fra nyfødt til 15 kg
 • Slyngevuggen er lavet af 100% økologisk blødt bomuld
 • Madrassen har et 100% naturligt, allergivenligt fyld af kapok
 • Slyngevuggen kan vaskes i hånden ved 40 grader
 • Kapokmadrassen tåler ikke vask – luftes udendørs ca. én gang månedligt
 • Slyngevuggen er GOTS certificeret

Tilbehør til Moonboon slyngevugge

Karmbeslag til slyngevugge

Med et Moonboon karmbeslag, kan slyngevuggen hænges i en dørkarm.

Karmbeslaget har en bæreevne på 15 kg. Bruges karmbeslaget sammen med en vuggemotor, kræver det mindst 220 cm fra toppen af dørkarmen til gulv, for at have både slyngevugge og motor hængende.

Monteringskrav:

• Dørkarmen du hænger karmbeslaget på, må højst være 25 cm bred
• Karmbeslaget skal hæftes sikkert på begge sider af væggen
• Der må ikke være trukket el-ledninger ovenpå karmen

Slyngevugge Stativ

Moonboon’s stativ er det eneste stativ på markedet, der er udviklet specielt til både motor og slyngevugge. Det har et skandinavisk stilrent design og er både praktisk, flybart og enkelt at samle. Det er vigtigt at stativet står solidt på gulvet og at gulvet ikke hælder.

Mål og specifikationer:

 • Mål samlet: Højde 203 cm, Diameter 127 cm
 • Mål usamlet: Længde ca. 66 cm
 • Vægt 6,4 kg
 • Max bæreevne 15 kg

Slyngevugge motor

Slyngevugge motor er en næsten uundværlig ting hvis du har et barn, der gerne vil vugges. Det er en stor aflastning for én, da det hurtigt bliver til mange timer om dagen hvor man sidder og bevæger slyngevuggen op og ned. Med en slyngevugge motor bliver opgaven nem, og du kan bruge tiden på andre gøremål mens baby drømmer sødt.

Moonboon’s slyngevugge motor er den eneste på markedet der er designet, udviklet og testet i Danmark og er blandt andet kåret som bedst i test hos Parenthood og Tigerspringer.

Mål og specifikationer:

 • Moonboon’s Slyngevugge motor kan bruges med alle andre slyngevugger
 • Slyngevugge motoren er 26 cm lang inkl. karabinhager
 • Kan indstilles til at vugge fra alt mellem 5 min og op til 3 timer
 • Det er muligt at justere hastighed efter baby’s behov
 • Trækkapacitet er fra 4 til 15 kg
 • Strømforsyning input 100-240V – 50/60Hz

Spørgsmål og Svar om Moonboon Slyngevuggen

Moonboon Slyngevugge Anmeldelser – hvor er de bedste?
Vi mener at du allerede er landet på den bedste moonboon slyngevugge anmeldelse der findes på nettet. Vi har gjort alt hvad vi kan for at beskrive fordele, ulemper og beskrive den helt objektivt, så sidder du stadig tilbage med spørgsmål du mangler svar på, så skriv endelig til os – du kan finde vores mail, eller skrive til os direkte via fanen “Kontakt os”.
 
Moonboon Slyngevugge Motor – Hvad er det og hvad koster den?¨
Moonboon har lavet en super fed slyngevugge motor. Den er meget intuitiv at bruge, idét at der kun er 2 steder du kan skrue, og én lysdiode der lyser. Den éne knap er til at skrue op for intensiteten (altså “hoppestyrken”), så når dit barn bliver ældre skal der skrues op for intensitet. Den anden knap er timeren – her kan sættes alt mellem 5 minutter og 3 timer. Lysdioden indikere med rød/grøn om den er klar eller ikke klar. Moonboon slyngevugge motor koster i øjeblikket 1695DKK.
 
Moonboon Slyngevugge Stativ – Hvad koster sådan et, og hvordan ser det ud?

Moonboon Slyngevugge Stativ findes i to udgaver – et hvidt og et mørkegråt. Det består af ben, som er sammensat i flere dele og nemt kan skures af og evt. tages med på farten. Dette slyngevugge stativ vejer lidt over 6kg, og er dermed også ok at slæbe rundt på, hvis man skal udenbys og vil sikre den lille en god søvn. Uanset om du vil have et hvidt eller et mørkegråt slyngevugge stativ så skal du punge ud med 1.895DKK for denne herlige sag.

Vi har skrevet en artikel her på siden, hvor vi har sigtet efter at belyse alt du skal vide om dit kommende slyngevugge stativ – du kan finde artiklen her: Slyngevugge Stativ – hvilket passer til jer?

Moonboon Slyngevugge motor og Slyngevugge stativ – Hvad koster de, og er det nødvendigt?
En slyngevugge motor og et slyngevugge stativ er en virkeligt god investering. Det er praktisk, nemt og så virker det. Du kan flytte din babys soveplads rundt i huset, alt efter hvor det passer bedst, og så kan du tage slyngevugge stativet med på farten hvis du skal f.eks. i sommerhus. En slyngevugge motor gør, at du ikke skal stå med håndkraft og vugge slyngevuggen – og det er dejligt nemt! En slyngevugge motor koster 1695DKK mens et stativ koster 1895DKK.

Hvor længe kan man bruge en Moonboon Slyngevugge?
På dagsbasis er der ikke noget max. Du kan bruge en slyngevugge til at putte dit barn, så meget som der er behov for, og hvis dit barn er træt og timeren er ved at løbe ud kan du nemt sætte timeren lidt op. Der er intet der forhindrer dig i, at bruge en slyngevugge flere gange om dagen – også selvom det er 3-4 timers lurer. 

På lang sigt, kan man sige at varigheden man kan bruge sin slyngevugge afhænger af slyngevugge motor og slyngevugge stativ – for hvad er de godkendt til? Moonboon er godkendt til 15kg, som er typisk lige omkring 2-års alderen. Dog vil langt de fleste børn miste interessen tidligere, og mange ligger deres slyngevugge i kælderen eller på DBA når de små begynder at kravle ud af den (hvilket er 9 måneders alderen +/-).

Billig Moonboon Slyngevugge – Hvor kan man købe en billig Moonboon Slyngevugge?
En billig Moonboon Slyngevugge kan være eftertragtet i en tid, hvor dyre babyindkøb gør sit indhug i ens bankkonto. Vi forstår det fuldstændigt, for det er dyrt at blive forældre – og i mange tilfælde kan man købe en super god brugt model. Såfremt man kigger efter en brugt, så anbefaler vi at kigge på Reshopper, DBA og GulOgGratis.
Hvis man gerne vil have en ny, men synes prisen er lidt hamper, så kan man evt. vente til Black Friday eller Cyber Monday hvor der traditionelt er lidt procenter at spare, hvis man da kan vente så længe. 

Moonboon Slyngevugge Afstiver – Hvad hjælper en Moonboon afstivermadras?
Slyngevugge Afstiver fra Moonboon er en rigtigt god investering, hvis du har intentioner om at bruge din slyngevugge mens baby er mere end 3 måneder gammel og selv kan holde hovedet – og det har langt de fleste. Det er nemlig anbefalet, da en slyngevugge afstiver giver mere plads i slyngevuggen, og øger bevægelsesmuligheder. 

Moonboon Slyngevugge Farlig – eller er den?
Vi har skrevet en artikel her på siden om hvad forskningen siger om slyngevugger, og om de er farlige. Læs den her. Men vores ærlige opfattelse er, at den ikke er farlig. Der er nogle omstændigheder der gør, at man lige skal holde ekstra øje – hvis baby selv kan vende sig, skal man sikre sig at de samtidig kan løfte hoveder eller vende sig tilbage igen. Samtidig skal man holde øje med hvornår de kan kravle ud af den og evt. slå sig i et fald (typisk 9 måneders alderen +/-)

Moonboon Slyngevugge Afhængig – Kan man vænne barnet af med en Moonboon?
Det er noget vi har hørt før – afhængig af slyngevugge. Vi har snakket om, og diskuteret dette emne ofte. For spørgsmålet er måske i virkeligheden, om barnet har lært at sove andre steder end en slyngevugge? Hvis barnet kun har lært at falde i søvn i slyngevuggen, og er vant til at sove i slyngevuggen, så vil det blive en stejllæringskurve, at skulle gå væk fra slyngevuggen. Vi anbefaler derfor altid at kombinere sovestederne, og kun bruge slyngevuggen når det er nødvendigt. F.eks. for at få baby til at falde i søvn på de trælse dage, hvis man har planlagt en dag der kræver barnet får sin søvn kan man også bruge den, eller hvis f.eks. barnet har kolik o.lign. – og alle andre tidspunkter forsøger man at putte i sengen, tremmesengen, babynesten, barnevognen eller hvad end der virker for jer – så jeres barn bliver vant til forskellige omgivelserne, og ikke kun kender til at sove i en slyngevugge. 

Moonboon Slyngevugge i hvor mange timer – hvor længe må baby sove i en Moonboon Slyngevugge?
Der er ikke noget max på hvor mange timer en baby må sove i en moonboon slyngevugge om dagen. Timeren på slyngevugge motoren kan indstilles til 3 timer, men hvis baby sover i 4 er det også helt fint – og de må gerne sove der f.eks. 2 x 3 timer om dagen, hvis de kan. Det er dog ikke ofte de kan det, men der er intet i vejen for at de må – slyngevuggen er ergonomisk, og udgør ingen risiko for barnet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *