Slyngevugge Stativ – Hvilket passer til jer?

slyngevugge stativer

Slyngevugge Stativ

Et slyngevugge stativ var oprindeligt ikke en del af en slyngevugge. De første slyngevugger skulle monteres i loftet, som man også ser det med f.eks. en sansegynge. Slyngevugge stativet er et produkt, som er udviklet senere i takt med en stigende efterspørgsel på alternativer til et loftophæng, nogenlunde samtidig med et karmbeslag til en slyngevugge – og det ér ophængningsmulighederne. Man kan énten vælge at hænge den i loftet med en skrue og krog, sætte den i en dørkarm med et specielt slyngevugge karmbeslag eller man kan montere den i et slyngevugge stativ. I det følgende vil vi komme ind på hvilke stativer der findes, og afslutningsvis kommentere på hvad vi mener fordelene og ulemperne er ved et slyngevugge stativ.

Slyngevugge Stativ fra Moonboon
 
Slyngevugge stativet fra Moonboon er et meget flot, elegant og klassisk slyngevugge stativ, med en topsamling øverst i træ matchende tværpinden. Moonboons Slyngevugge Stativ er tilgængeligt i to farver – hvid og mørkegrå, og fungere super fint sammen med en motor. Benene består af samlinger af rør, hvor man skruer dem sammen ved hjælp af gevind skruer. Det gør også, at det er super nemt og praktisk at pakke slyngevugge stativet ned og tage det med på farten, da det også kun vejer lidt over 6kg, og nemt kan være i en pose. Slyngevugge Stativet er godkendt til 15kg, og kan ikke kombineres med en tvillingevugge.
Slyngevugge Stativ fra Membantu
 
Et slyngevugge stativ fra Membantu er et elegant og minimalistisk stativ, som udmærker sig ved at være branchens mest robuste. Stativet vejer da også 9kg, og ligger dermed også i den tunge ende ifht. de andre brands, men det er virkeligt lækkert når stativet bare står solidt og hverken knirker eller giver sig – selv når motoren kører. Slyngevugge stativet fra Membantu kan ligeledes pakkes ned, og tages med på farten. Vær dog opmærksom på, at benene er lidt længere end f.eks. Moonboons, og vejer knap 3kg mere. Slyngevugge Stativet er godkendt til 30kg, men kan ikke kombineres med en tvillingevugge. 
 
Slyngevugge Stativ fra Nonomo
Nonomo fra lavet 3 forskellige Slyngevugge Stativer i 3 meget forskellige designs. De er afbildet ovenfor og hedder hhv. Tipi, Hug og Design. Deres Tipi stativ er meget elegant, og ligner nogen af de andre, og har da også samme fordel i form af ben der kan tages af. Nonomo har valgt at lave det med et kliksystem, fremfor gevind skruer. Men alfa omega er, at dette slyngevugge stativ er nemt at samle og pakke ned igen, så man kan nemt have det med på farten. Tipi slyngevugge stativet er godkendt til 15kg, og kan ikke kombineres med en tvillingevugge, men er anbefalet at kombinere med en slyngevugge motor.

Hug stativet er i et anderledes design, men super fedt og har et flot skandinavisk udtryk med massivt asketræ som et bærende element. Dette stativ kan også samles og pakkes ned, men det er lidt mere besværligt. Estimeret tid til at samle det er ca. 20-25 minutter, hvilket er relativt længe ifht. alternativerne. Hug har en bæreevne på 15kg, og er ikke anbefalet at bruge til tvillingevugger. Nonomo anbefaler ikke at montere en en slyngevugge motor i et Hug stativ.

Sidste slyngevugge stativ fra Nonomo er “Design” stativet, som fremstår i et stilrent design produceret i galvaniseret stål. Dette slyngevugge stativ er også nemt at sætte op og flytte rundt – dog en smule mere besværligt en Tipi modellen i min optik. Til gengæld har dette slyngevugge stativ en klar fordel ifht. tvillinger, da den er godkendt og anbefalet til tvillingevugger – hvis ikke man foretrækker at montere den via et loftsophæng. Nonomo anbefaler ikke at montere en slyngevugge motor i et Design stativ.
 
 
Slyngevugge Stativ fra Babynohr


Et slyngevugge stativ fra Babynohr er virkeligt simpelt og minimalistisk. Det taler ind i tidens trend, og så er det super praktisk. Det er ligeså nemt at skille ad og tage med på farten, som slyngevugge stativ fra Membantu og Moonboon, og består af et topstykke og i alt 8 stænger, som skal skrues sammen. Den er godkendt til at bære 15kg, og er ikke anbefalet til tvillingevugger. 


Fordele og Ulemper ved at bruge et Slyngevugge Stativ

Et stativ til en slyngevugge er næsten et must have i vores optik, hvis man vil have en praktisk og flytbar slyngevugge, som kan tages med på ferie og stilles hvor det er belejligt. Alternativerne til et slyngevugge stativ er enten et karmbeslag så slyngevuggen kan hænge i en dør, eller et loftophæng så man kan montere den permanent i loftet. Det er selvfølgelig smag og behag, men vi har nydt at kunne tage den med i f.eks. sommerhus, og kan rykke den rundt i hjemmet alt efter hvilken placering der lige er mest praktisk.

Hvis man leder efter et stativ til en tvillingevugge, så er der kun ét rigtigt stativ der er godkendt og anbefalet til det formål så vidt vi ved – og det er “Design stativ” fra Nonomo. 

Vi har samlet alle slyngevugge stativer man kan købe her på vores webshop.