FAQ om Slyngevugger – Spørgsmål og Svar

FAQ - Spørgsmål til slyngevugger

Herunder finder du de mest stillede spørgsmål omkring slyngevugger

Må min baby sove i slyngevuggen om natten?

Sundhedsstyrelsen har ikke nogen anbefalinger omkring brugen af slyngevugge om natten, derfor anbefaler vi at I mærker efter hvad der føles rigtigt for Jer og jeres baby. 

Det er blot vigtigt at huske på følgende:

  • Hvis din baby selv kan vende sig, skal den være under opsyn ved brug af slyngevuggen.
  • Baby skal have luft omkring sit ansigt og kunne vende hovedet frit.
  • Baby må ikke få det for varmt i slyngevuggen.
  • Slyngevuggen må ikke erstatte en rigtig seng, da din baby skal have mulighed for at sove på en fast madras.

Hvor længe må min baby sove i slyngevuggen ad gangen?

Som udgangspunkt må din baby sove i slyngevuggen, lige så meget der er behov for, dog har alle babyer forskellige søvnbehov. Hvis du er i tvivl om du bruger slyngevuggen for meget, anbefaler vi at du taler med din sundhedsplejerske om babys søvnmønster og behov.

Må min nyfødte baby bruge slyngevuggen?

Ja det må en nyfødt gerne. Slyngevugger er netop designet ergonomisk korrekte for et spædbarn, med særligt fokus på at understøtte udviklingen af din babys rygsøjle. I kan derfor bruge slyngevuggen allerede fra baby er nyfødt og op til 15 kg.

Bevægelser som i mors mave

Slyngevuggen imiterer følelsen af at ligge inde i maven, så din baby vil føle sig tryg. Din baby vil føle sig omfavnet og få en følelse af tæthed, tryghed og varme. På den måde kommer dit barn til at falde til ro hurtigere end ellers.  Det er desuden vigtigt at blive vugget og bevæget for dit barns udvikling. I det indre øre findes et lille balanceorgan, som bliver stimuleret, når barnet bliver vugget. Bevægelserne opfanges af hjernen, og på den måde udvikles både balance og motorik hos dit barn.

Hvor længe kan min baby bruge en slyngevugge?

Slyngevuggen kan bruges fra din baby er nyfødt og op til 15 kg. Det svarer cirka til 1,5 til 2-års-alderen. Det er dog vigtigt at du sørger for, at vuggen hænger tæt på gulvet, så dit barn ikke kommer til skade, hvis han eller hun selv kravler ud af slyngen, uden at du opdager det. Vi anbefaler at slyngevuggen holdes under opsyn ved brug, når din baby begynder at kunne vende sig om selv.

Hvorfor bruge afstiver madras i slyngevuggen?

Du kan vælge at bruge en afstiver madras, hvis du ønsker lidt mere plads i slyngevuggen. Bruger du en afstiver madras vil slyngevuggen nemlig folde sig mere ud. Afstiver madrassen kan som hovedregel bruges fra baby er 3 måneder gammel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *